Tidigare evenemang

Hantverk från skogen för barn 6-12 år

Evenemanget har utgått

Välkommen till en kreativ stund för barn på vackra Svedbovallen!
Gör en väv som blir en tavla tillsammans med pedagogen och slöjdentusiasten Inger Markusson. Vi använder oss av det vi hittar i naturen och låter fantasin flöda.

Anmälan görs på Bildas hemsida.

Avgiften betalas med Swish på plats. 

Om kursen inte blir full finns möjlighet att anmäla sig på plats i samband med kursstart. 

Datum:

Tid:  - 

Plats: Svedbovallen

EVENEMANG INSTÄLLT - Musik på Svedbovallen: Enkel, vacker, öm!

Evenemanget har utgått

OBS!!!!

Evenemang inställt PGA oväder

Bilda kontaktar biljettköpare.

Lovisa Liljeberg är en sångerska med stor, varm röst och ett ärligt personligt uttryck. Med stadiga rötter i den svenska folkmusiken rör hon sig ledigt mellan jazz, blues och folk. Tillsammans med Jonas Olssons skickliga och inkännande gitarrspel, tolkas Monica Zetterlund, framförallt låtar från den klassiska skivan Waltz for Debby som hon spelade in med pianisten Bill Evans. Tidlös, svängig och vacker musik som inte lämnar lyssnaren oberörd!

Pris: 150 kr
Biljetter hittar du HÄR

Datum:

Tid:  - 

Plats: Svedbovallen

Kvinnornas rike – Bland fäbodguld och björnfrossa!

Evenemanget har utgått

Följ med på en guidad resa tillbaka i tiden, till en vardag på en fäbod ca år 1850. 
Hur såg livet ut då? Vilka var utmaningarna? Vad tillverkade man där? Hur såg en vanlig dag på vallen ut? Och hur ser det ut på Svedbovallen idag? Guiden Lovisa Liljeberg har svar på alla dessa frågor och kommer att guida dig under denna spännande tur.

Pris: 150 kr/person. Guidningen pågår ca 1 timme. Barn under 10 år går gratis men måste bokas.
Fika från fäboden finns att köpa i fäbodcaféet, före eller efter guidningen.
Begränsat antal platser, 25 personer per guidning! Boka din plats via www.kulturbiljetter.se (LÄNKeller Världsarvscentrum Stenegård 0651-34 00 21.

Datum: 30 juli kl 14.00.
Start vid fäbodens parkering, skylt visar platsen, invänta guiden där. Guidningen sker till stor del utomhus så kläder efter väder rekommenderas.

Datum:

Tid:  - 

Plats: Svedbovallen

En helgkurs i kulning med Lovisa Liljeberg

Evenemanget har utgått

En helgkurs i kulning, lockrop och vallmusik!

En introduktion till kulning, fäbodens sånger och kraften i vallpigans röst.
I den här kursen utforskar vi ett av fäbodens viktigaste arbetsredskap, nämligen rösten! Du får lära dig grunderna i kulning och känna på den häftiga känslan när rösten bär, starkt och kraftfullt. Har vi tur kommer ljudet tillbaka i ett stämningshöjande eko eller med djur som svarar oss. Med hjälp av enkla och lättsamma övningar går vi på upptäcktsfärd efter röstens kärna, din alldeles egna klang och kraft. Vi varvar sångteknik med lockrop, vallvisor och fäbodhistoria. Varför var rösten egentligen ett så viktigt arbetsredskap på fäboden?

Inga förkunskaper krävs, bara lusten att använda och utforska din röst! Även du som har kulat förut är välkommen på kursen, för uppfriskning och inspiration! Merparten av undervisningen sker i grupp, men en del individuell handledning ingår.
Hela eller delar av undervisningen kommer att vara förlagda utomhus och vi kommer att vandra i skog och mark, så du bör ha oömma kläder efter väder och bra skor eller stövlar med dig.
Fika och smörgåsar och liknande finns i caféet, men behöver du stadigare lunch än så, så tar du med egen.

Lärare på kursen är Lovisa Liljeberg, folksångerska och sångpedagog med gedigen kunskap i området vallmusik, fäbodkultur och kulningens kraft. Hon leder dig genom kursen med trygg och varm hand, ett behagligt lugn och mycket skratt!

Datum: 29-30 juli
Tid:  29 juli: 10-15.30 inkl 1 timmes lunch och fikapaus.
        30 juli: 10-12.30

Pris: 1450:-
Max 12 deltagare

 

Anmälan & biljetter hittar du HÄR

Datum:

Tid:  - 

Plats: Svedbovallen